Ga naar de inhoud

Op wat voor manieren kun je oortjes dragen?

Bijna iedereen gebruikt wel (eens) oortjes. Daardoor zie je ze bijna overal waar je komt: in de supermarkt, tijdens het werk, in de trein of zelfs op het strand. Of misschien gebruik je ze zelf wel tijdens het sporten of muziek maken! Overal dus. Het is dan ook niet zo gek dat je deze accessoire op verschillende manieren kunt dragen; en daar gaan we het in dit artikel over hebben. Ben jij hier benieuwd naar? Wacht niet langer en lees snel verder. 

Verschillende draagwijzen van oortjes

Je kunt dit product dus op verschillende manieren dragen, zodat er voor elke situatie wel een gepast exemplaar is. Elke manier heeft ook weer z’n eigen voordelen. Hieronder nemen we een paar met je door. 

Oordoppen

Dit is toch wel de klassieker op het gebied van oortjes! Dit systeem bestaat uit twee bolletjes waarin de luidsprekers zitten. Deze bolletjes stop je in het ronde gedeelte van je oorschelp net voor de ooringang. Hierdoor ben je niet volledig afgesloten van de buitengeluiden. Dit is bijvoorbeeld erg handig in het verkeer. Hierin wil je namelijk wel alert blijven. Ook zijn ze klein van formaat en dus makkelijk op te bergen. Een ander groot voordeel is dat ze relatief goedkoop zijn. 

In-ear oordoppen

Deze lijken erg op de normale variant, maar gaan iets dieper je gehoorgang in. Dit betekent ook dat meer afgesloten bent van omgevingsgeluiden. Misschien is dit dus niet de beste keuze voor tijdens het fietsen, maar bijvoorbeeld wel voor treinreizen. Zo geniet je optimaal van de muziek terwijl je onderweg bent. Deze oortjes zitten ook steviger in je oor, waardoor ze er niet snel uit zullen vallen. Daarnaast is het ook mogelijk om een variant te kiezen waarbij het snoertje bovenlangs loopt. Als er op de een of andere manier wordt getrokken aan dit product, trek je eerder aan je oor dan aan de doppen zelf. Deze draagwijze is handig wanneer je de oordoppen vaak in en uit moet doen. Tijdens het muziek maken bijvoorbeeld. Zo blijven ze gewoon aan je oor hangen. Hoe handig?

Oordoppen met haak- of clip

De haak ligt rondom het oor en zorgt er voor dat de doppen stevig blijven zitten. De haak voorkomt ook dat je ze kwijtraakt. Deze zijn vooral geschikt wanneer je bezig bent met actieve bezigheden, zoals sporten. Tijdens het hardlopen zul je ze dus niet verliezen. Als je ze voor het sporten wil gebruiken, is het handig om te controleren of ze zweet-en waterbestendig zijn. Zo voorkom je schade. Een variant hierop is het gebruik van een oorclip. Deze clip duw of draai je in je oorschelp en hiermee klem je de doppen vast. Hierdoor blijven ze goed zitten. 

Oortjes met een nekband

Ook is het mogelijk om je oortjes met een nekband te dragen. Deze zijn vooral populair onder sporters, omdat de band voor extra stevigheid zorgt. 

Bluetooth versus draad

Voor al deze verschillende draagwijzen is het mogelijk om de oortjes met draad of zonder te kiezen. In het eerste geval wordt er verbinding gemaakt door middel van een kabeltje. In het tweede geval gaat dit via bluetooth en zijn het dus draadloze oortjes