Ga naar de inhoud

Dit zijn de voordelen van een feedback training volgen 

Een feedback training volgen heeft voordelen. Je leert onder andere hoe je constructieve feedback kunt geven en ontvangen aan en van anderen. Daarnaast word jij je hierdoor bewust van de invloed die jijzelf hebt op anderen. In deze blogpost ontdek je meer informatie over de voordelen van feedback trainingen van een partij als Teamspeling. Op deze manier ga je steeds meer begrijpen wat feedback is en hoe jij hier op een effectieve wijze mee om kan gaan. 

Met een feedback training geef je betere feedback 

Ten eerste leer je met een feedback training beter feedback te geven. Dit is belangrijk, want vaak komt het voor dat we feedback geven die niet zo effectief is. Feedback die niet constructief is, kan ervoor zorgen dat de ander zich aangevallen voelt of in de verdediging schiet. Hierdoor raakt de ander gefrustreerd en ontstaat er spanning tussen jullie tweeën. Feedback trainingen helpen je bij het steeds beter ontdekken wat constructieve feedback is en hoe jij hier op een prettige manier mee om kunt gaan. 

Je leert met kritiek omgaan 

Als tweede leer je met een feedback training beter omgaan met kritiek. Kritiek is namelijk vaak moeilijk te horen omdat het ons aangeeft dat we iets fout hebben gedaan. Dit kan erg vervelend zijn en ervoor zorgen dat je onzeker wordt.  Feedback trainingen helpen je hierbij, want je leert steeds beter wat kritiek is en waarom het belangrijk is. Ook leer je hierdoor beter naar kritiek luisteren en deze op een positieve wijze ontvangen. 

Je kan beter kritiek geven 

In de derde plaats leer je met een feedback training beter kritiek te geven. Kritiek geven is namelijk net zo moeilijk als kritiek ontvangen. Je wilt de ander niet beledigen of kwetsen, maar toch is het belangrijk dat je soms kritiek uit. Een training voor het geven van feedback helpt je hierbij, want je leert steeds beter wat constructieve kritiek is en hoe jij deze op een prettige manier kan geven aan de ander. 

Het wordt makkelijker om te bepalen of je te aardig of te gemeen bent 

Verder wordt het met een feedback training makkelijker om te bepalen of je te aardig of te gemeen bent. Dit is belangrijk, want vaak zijn mensen zich niet bewust van de mate waarin ze kritiek uitdelen. Een training als deze helpt je hierbij, want je leert steeds meer over wat kritiek is en welke mate hiervan effectief is. Op deze manier ga je steeds beter begrijpen hoe jij om kan gaan met kritiek en hoe jij deze op een prettige wijze kan geven. 

De relatie tussen jou en je collega’s wordt beter 

Tot slot wordt de relatie tussen jou en je collega’s beter als je een feedback training volgt. Dit komt doordat je steeds beter leert omgaan met elkaar en constructieve feedback kan geven en ontvangen. Ook leer je elkaar beter begrijpen en weet je waar de ander staat. Feedback is namelijk belangrijk in een relatie, want hierdoor blijf je communiceren met elkaar en ga je steeds meer begrijpen wat de ander nodig heeft. 

Ga naar Teamspeling.nl om je in te schrijven voor deze en vele andere trainingen.