Ga naar de inhoud

Duolingo: hoe de app werkt en waarom het zo effectief is

Duolingo is de populairste app voor het leren van een vreemde taal. Het is gratis en biedt veel verschillende talen om uit te kiezen. Je kunt Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Nederlands, Iers, Deens, Zweeds en Turks leren op Duolingo. De app is op een zeer effectieve manier opgezet die het leuk en makkelijk maakt om nieuwe woorden te leren. In deze blogpost gaan we dieper in op hoe de app werkt en waarom hij zo populair is.

Duolingo werkt met behulp van afbeeldingen om nieuwe woorden te leren. Je kunt je uitspraak oefenen door zinnen te herhalen en je woordenschat uitbreiden door vertalingen van zinnen in het Engels te lezen. Zodra u een niveau hebt voltooid, kunt u naar het volgende gaan. Duolingo biedt ook een test om te zien of je de aangeboden stof goed hebt geleerd.

Wanneer je beginnen, kunt u aangeven of u een beginner of een gevorderde bent. Dus als een kind al een paar jaar Engels op school heeft gehad, kun je het niveau aanpassen. Door middel van een aantal vragen wordt het niveau bepaald.

Duolingo is de app die je moet hebben als je snel Engels wilt leren op een leuke manier voor gratis. Zodra je de Engelse taal onder de knie hebt, kun je op een leuke manier een andere van de vele talen gaan leren die op Duolingo worden aangeboden. Dankzij het gebruiksgemak en de doeltreffendheid is Duolingo een van de populairste apps voor het leren van een vreemde taal geworden. Probeer het zelf uit en zie hoe snel je kunt beginnen met leren. Meer info over apps op app.nl