Ga naar de inhoud

Online veiligheid is belangrijk, óók in apps

Online veiligheid is de laatste jaren eens steeds groter wordend onderwerp. Dat is ook logisch. In deze tijd zijn er namelijk zoveel hackers en cyber aanvallen, dat het erg belangrijk is om jouw systemen en apps veilig te maken. Zo voorkom je dat de online veiligheid van jouw en/of jouw medewerkers in gevaar komt en er bijvoorbeeld belangrijke bedrijfsgegevens of persoonsgegevens uitlekken. Omdat we ons voor kunnen stellen dat het lastig is om online veiligheid zelf te realiseren, zullen we in dit artikel wat verder ingaan op de mogelijkheid om je ict uit te besteden, bijvoorbeeld aan een ict beheerder. Zo hoef je jezelf niet druk te maken om de online veiligheid en kan je je volledig richten op je werk en het door ontwikkelen van je app.

Je ict laten uitbesteden

Wanneer je je ict uit gaat laten besteden, dan huur je meestal iemand in om de ict voor jou over te nemen. Die professional houdt zich dan dus logischerwijs bezig met de ict van jouw bedrijf. Zo houdt hij zich bijvoorbeeld bezig het software. Denk hierbij aan het ontwerpen van nieuwe software, maar ook het aanpassen van bestaande software. Een ict beheerder kan verder ook koppelingen maken in databases. Dat klinkt allemaal misschien nog een beetje abstract. Daarom is het juist fijn om een professional dit werk te laten doen en er niet zelf mee aan de slag te hoeven gaan. 

Redenen om je ict te laten beheren

Er zijn dus een heleboel redenen waarom het verstandig is om je ict te laten beheren door een ict beheerder. De allereerste en allerbelangrijkste is natuurlijk de online veiligheid van jouw bedrijf en jouw medewerkers. Die staat natuurlijk op 1. Maar daarnaast scheelt het je ook een heleboel tijd en moeite. Wanneer de systemen namelijk goed werken en grotendeels geautomatiseerd worden, kan dat een heleboel handmatig werk schelen. Zo wordt je bedrijf dus een stuk efficiënter. Verder is het ook nog fijn dat je bij storingen altijd snel hulp hebt. Hopelijk ben je nu goed op de hoogte over het uitbesteden van ict. Klik hier als je ook meer wil weten over het uitbesteden van jouw IT.