Ga naar de inhoud

Op welke voordelen kan je rekenen bij offshore development?

De kans is bijzonder groot dat je als ondernemer al wel eens hebt gehoord over offshore development. Het is een feit dat ondernemingen in landen als Nederland en België er steeds vaker voor kiezen om een beroep te doen op buitenlandse werkkrachten voor het uitbesteden van bepaalde werkzaamheden. Daarvoor kan men een keuze maken tussen personen die zich nog relatief dicht bij ons land bevinden of voor mensen die echt ver van ons vandaan zijn gevestigd. In het bijzonder voor zogenaamde offshoring geldt dat het door de jaren heen ontzettend populair is geworden. Maar wat is dit nu eigenlijk precies? Je ontdekt er alles over hieronder! 

Wat begrijpen we onder offshore development? 

Er wordt tegenwoordig bijzonder vaak gepraat over offshore development. De kans is dan ook zoals in de inleiding al aangehaald bijzonder groot dat ook jij hier al eerder over hebt gehoord. Voor deze term geldt dat ze verwijst naar het uitbesteden van de ontwikkeling van bijvoorbeeld bedrijfsapplicaties aan externe, buitenlandse ontwikkelaars. Niet zelden wordt ervoor gekozen om aan offshoring te doen omdat niet alleen loon-, maar ook productiekosten in het buitenland doorgaans een behoorlijk stuk lager zijn gelegen dan hier in Nederland het geval is. Dit betekent dat je hier als Nederlands bedrijf uiteraard meer dan je financieel voordeel mee kan doen. Het loont dan ook zeker de moeite om je hier nog even verder in te gaan verdiepen.

Wat zijn de voordelen waar je op kan rekenen?

Het spreekt voor zich dat er een aantal uitstekende voordelen zijn verbonden aan offshore development. Het is dan ook helemaal niet voor niets dat menig aantal bedrijven er door de jaren heen voor hebben gekozen om dit toe te gaan passen. Dit zijn alvast enkele voordelen:

  • Je kan heel wat kosten besparen; 
  • Je kan nog steeds rekenen op een uitstekende kwaliteit; 
  • Er is sprake van een grotere flexibiliteit; 
  • De focus kan worden verbeterd.

De bovenstaande voordelen hebben ervoor gezorgd dat het outsourcen van verschillende taken enorm populair is geworden. Standaard is het zo dat er hiervan wordt verwacht dat er altijd een beroep wordt gedaan op de diensten van een extern bedrijf, maar dat hoeft helemaal niet persé het geval te zijn, integendeel. Je zou bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor offshore development dat wordt uitbesteed aan een buitenlandse divisie van je eigen bedrijf. Ook dat is perfect mogelijk.

Offshore development versus nearshore development

Na het hierboven oplijsten van de verschillende voordelen die zijn verbonden aan offshore development is het mogelijks ook interessant om even stil te blijven staan bij de verschillen die er bestaan met zogenaamd nearshore development. Voor deze laatste geldt dat er uiteraard ook sprake is van het outsourcen van bepaalde taken of werkzaamheden. In plaats van dat er echter voor wordt gekozen om dit te doen naar een ver land met mogelijks een aanzienlijk tijds- en cultuurverschil wordt ervoor gekozen om een beroep te doen op een land dichterbij huis. In vergelijking met offshore development zorgt dit ervoor dat er doorgaans geen rekening dient te houden met een stevig tijdsverschil en ook het cultuurverschil valt in de praktijk uiteraard goed mee.

Bouw een development team snel en betaalbaar via Shoreteams.com.