Ga naar de inhoud

Postdozen, wat zijn ze en waarom zijn ze zo interessant?

Postdozen zijn kartonnen dozen die zoals de naam reeds aangeeft specifiek worden gebruikt om goederen in te versturen. Van belang om rekening mee te houden is dat deze dozen moeten zien te voldoen aan een aantal belangrijke eisen. In eerste instantie moeten ze bijvoorbeeld voldoende stevig zijn om schade tijdens het verzenden tegen te kunnen gaan. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het tegelijkertijd namelijk ook van belang dat het gewicht van de doos binnen de perken kan worden gehouden. Een te zwaar gewicht zou namelijk in de praktijk kunnen leiden tot hogere verzendkosten dan dat strikt noodzakelijk is. Dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. 

Over welke eigenschappen beschikken postdozen?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de eigenschappen waar je op kan rekenen bij postdozen. Voor heel wat mensen geldt dat ze het vermoeden hebben dat alle kartonnen dozen op de markt over nagenoeg dezelfde kenmerken beschikken. Dat is echter niet correct. De eigenschappen van de dozen kunnen dan ook sterk afhankelijk zijn van het doel waarvoor je ze gaat kopen. Voor een doos waarin je spullen gaat verhuizen geldt bijvoorbeeld dat het handig is wanneer deze over handvatten beschikt. Is er sprake van een postdoos waarmee je gaat verzenden? Dan is dat uiteraard niet nodig. 

Naast bovenstaande is het belangrijk om er rekening mee te houden dat postdozen ondanks het feit dat ze natuurlijk wel lekker stevig moeten zijn, niet over een te groot gewicht mogen beschikken. Is dat wel het geval? Dan kan dat in de basis reeds zorgen voor een hoger gelegen verzendkost en dat is net hetgeen wat veel mensen en bedrijven het liefst van allemaal willen voorkomen. 

Brievenbusdozen, handige doosjes die in de brievenbus passen

Voor postdozen geldt dat ze op de markt zijn terug te vinden in tal van verschillende formaten. Daarbij maken we ook een onderscheid tussen de standaard exemplaren en de zogenaamde brievenbusdozen. Voor deze laatste geldt dat ze zoals de naam reeds aangeeft dat ze door de brievenbus moet passen. Voor deze doosjes geldt dat ze dus over vrij bescheiden afmetingen beschikken. Dat hoeft overigens geen probleem te zijn. Menig aantal spullen kunnen zonder moeite in deze doosjes worden verzonden. Bijkomend voordeel is dat de ontvanger ook niet thuis hoeft te zijn om ze in ontvangst te kunnen nemen. Dat is immers in de praktijk vaak wel eens een probleem.

Op de meest interessante wijze je postdozen bestellen, wat moet je weten?

Voor menig aantal bedrijven geldt dat ze tegenwoordig uiteraard behoorlijk wat moeten verzenden. Dat is het gevolg van de stevige opkomst van de e-commerce. Postdozen worden daar in de praktijk naarstig voor gebruikt. Dat is niet alleen het gevolg van het feit dat ze voordelig zijn in aankoop, daarnaast spreekt het voor zich dat je er heel wat in of mee kan verzenden. Wil je ze graag op de meest voordelige wijze kunnen kopen? Dan is het de moeite waard om alle gewenste exemplaren in één keer aan te schaffen. Op die manier kan je immers aanzienlijk besparen op de prijs van je dozen. Ook het kopen van verschillende afmetingen kan in de praktijk een goed idee zijn.