Ga naar de inhoud

Schoonmaakbedrijf in Amsterdam – kampioenen in hygiëne

Schoonmaken heeft een hygiënische functie, zeker. Bacteriën moet je zoveel mogelijk weghouden van de werkvloer. Alleen heeft schoonmaken ook nog een representatieve functie. Met een schoon kantoor of een opgeruimd bedrijf presenteer je je veel beter naar je klanten en relaties toe. Je werkruimtes blijven door geregelde reiniging spic en span. In frisse ruimtes voelt iedereen zich beter op zijn gemak; zeker ook je werknemers die toch van negen tot vijf druk bezig zijn op de kantoorvloer. Al dat schoonmaken hoeft je workflow niet te vertragen. Want een professionele schoonmaakdienst dient zich pas aan op het moment dat je medewerkers de jas aantrekken om weer naar huis te gaan. En wat er precies schoon moet worden gemaakt, dat heb je in een goede offerte vastgelegd, bijvoorbeeld bij een schoonmaakbedrijf in Amsterdam.

Soppen en zuigen in professionele modus

Schoonmaken op je eigen schouders leggen en er zelf intern mee aan de slag gaan, dat kan. Maar veel bedrijven onderschatten zo’n extra taak. Er is de logistiek van de schoonmaakspullen, de tijden waarop je moet schoonmaken, de taakverdeling en de eindcontrole. Bovendien moet je schoonmaakroosters bepalen en personeel voor het reinigen betalen. Er komt heel wat kijken bij geregelde schoonmaak. Vandaar dat veel ondernemers het liever ook uitbesteden. Dan ben je verzekerd van een kundig reinigingsteam dat je dagelijkse zaken niet verstoort. Een schoonmaakbedrijf in Amsterdam kan heel veel sores oplossen. Alleen al vanwege een ervaren en kundig schoonmaakteam, goede schoonmaakapparatuur en adequate, milieuvriendelijke producten.

Basistaken van een schoonmaakbedrijf in Amsterdam

Meestal neem je een schoonmaakbedrijf in de arm voor een basispakket van diensten. De reguliere schoonmaak bestaat dan uit dweilen en stofzuigen, afstoffen en reinigen van kantine- en toiletruimtes. Bijna elk reinigingsbureau kan deze taken wel uitvoeren. Meerwaarde van een schoonmaakbedrijf is dat de medewerkers goed thuis zijn in grondige hygiëne, een echte plus als de toiletblokken aangepakt moeten worden.

Extra taken van een schoonmaakbedrijf in Amsterdam

Naast de basiswerkzaamheden zijn er ook services, zoals die van een schoonmaakbedrijf in Amsterdam, om extra schoonmaaktaken uit te voeren. Het gaat dan bijvoorbeeld om schoonmaak en onderhoud van je bedrijfsgroen. Je hebt bijvoorbeeld een parkeerterrein met groenstroken. Daar wil je niet almaar plastic troep hebben rondslingeren. Zwerfafval is het begin van verpaupering. Of je hebt mooie glazen kantoorwanden. Die hebben wel geregeld een sopje nodig. Daar kan je dan een glazenwasser voor inhuren maar diverse schoonmaakbedrijven hebben zelf ook glazenwassers. Alles uitbesteden op één en hetzelfde adres is altijd beter. En soms ontvang je dan ook nog een aardige korting. 

Schoonmaakhulp bij hoge nood

Een goede relatie met je schoonmaakdienst kan zichzelf belonen. Allereerst weten de schoonmakers na een paar weken al precies hoe er bij jou optimaal gereinigd kan worden. Zo zijn ze snel ingespeeld in effectieve reiniging van je kantoor of bedrijf. Maar juist vanwege de goede relatie zijn schoonmakers ook inzetbaar op moeilijker momenten. Stel, je moet rigoureus verbouwen en dat duurt de hele week. Op vrijdag ziet de boel er heel rommelig, stoffig en rondweg smerig uit. Overal open zakken met kalk. Handtasten op deuren en kasten. Dan is er vaak goodwill bij jouw eigen schoonmaakbedrijf in Amsterdam. Dat stuurt dan desnoods de hele zaterdag een sterk team schoonmakers naar je burelen. Zodat maandagochtend elke medewerker weer op een schone stoel achter een schoon bureau plaats kan nemen.