Ga naar de inhoud

Verschillende soorten WMS software

Warehouse Management System is de software die je helpt bij het beheren van de dagelijkse werking van jouw magazijn. Om de kwaliteit en prestaties van het systeem te waarborgen, moet je investeren in WMS Software door MontaWMS. WMS software biedt veel voordelen voor jouw webshop of logistiek bedrijf. Hiermee kun je de magazijnwerking en voorraad beheren. Je kunt bijvoorbeeld de producten controleren die binnenkomen en die uitgaan. Dit systeem stelt je ook in staat om voorraadbeheer, audits, picken en verpakken te beheren en bestellingen te verzenden. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van WMS is het verlagen van de operationele kosten door minder arbeid en ruimte in het magazijn. Hier zijn twee hoofdtypen WMS.

Standalone magazijnbeheersysteem

Standalone WMS is de meest betaalbare software. Er zijn veel softwareontwikkelaars die dit systeem aanbieden. Een van de meest betrouwbare bedrijven is MontaWMS.com. Dit systeem biedt basisfuncties voor magazijnbeheer. De meest voorkomende functies die beschikbaar zijn in dit systeem zijn magazijnbeheer en voorraadbeheer. Als je net een webwinkelbedrijf bent begonnen, kun je deze software gebruiken. Andere functies die je van standalone WMS kunt verwachten, zijn het scannen van streepjescodes, het bijhouden van de vervaldatum, het tellen van cycli, ontvangen, picken, verpakken en verzenden. Daarnaast kun je deze software ook gebruiken voor het voorraadbeheersysteem. Het standalone WMS is ideaal voor kleine bedrijven.

Supply Chain Uitvoeringsmodule

Als je software nodig hebt met meer complete functies, kun je rekenen op een supply chain management systeem. Het helpt je om alle aspecten van de supply chain te beheren. De belangrijkste functie van dit systeem is het automatiseren van de productcyclus en het voorraadbeheer. Je kunt deze software ook gebruiken om het bedrijfsproces en de relatie met de leveranciers te beheren. Met de supply chain module kun je verschillende onderdelen in verschillende bedrijfsgebieden combineren en beheren. Als je magazijnbeheer software hebt geïmplementeerd, kun je deze synchroniseren met het Supply Chain Module-platform. Zo integreer je het eenvoudig met andere bedrijfssoftware.

WMS software kopen

Voordat je de software aanschaft, moet je selectief zijn in het kiezen van het systeem dat bij jouw bedrijf past. Je moet de beschikbare functies op het systeem controleren. Zorg ervoor dat het magazijnbeheersysteem software deze functionaliteiten biedt: winkelwagen controle, barcodescanner, track en trace, aangiften registreren, aankoopadvies, cyclustelling en nog veel meer. Wil je het voorraadsysteem in jouw magazijn automatiseren en controleren? Zoek nu naar een vertrouwde software ontwikkelaar en ontvang meteen de beste WMS software voor jouw magazijn!