Ga naar de inhoud

Wat is app-hosting en waarvoor gebruik je het?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een eigen app te ontwikkelen. Het ontwikkelen van een app is alles behalve eenvoudig. Echter, met de juiste voorbereiding en een goede app-hosting is het mogelijk om een goed functionerende app te maken en te laten gebruiken.

De app-hosting is nodig om de app goed te laten draaien

Wanneer je naar maanden werk een app hebt ontwikkeld, is het van belang dat mensen hier gebruik van kunnen maken. Om goed gebruik te kunnen maken van een app, is het van belang dat je gebruik maakt van een goede app-hosting. De app-hosting is vergelijkbaar met de webhosting van een website. Als deze server niet goed is, zorgt dit erg snel voor problemen. Het is dan ook sterk aan te raden om een virtual private server te gebruiken. Zo kan deze server aanzienlijk meer aan dan een gedeelde server. Houd er bij het afsluiten van een app-hosting wel rekening mee dat hier kosten aan verbonden zitten. De exacte kosten hangen sterk af van de mate waarin de app wordt gebruikt.

Wat kost een app-hosting en waar moet je opletten?

Op het moment dat je een de hosting van een app wilt regelen, is het belangrijk dat je hier een ruim budget voor vrij houdt. Het hosten van een app begint bij 100 euro per jaar, maar wanneer je gebruik wilt maken van een erg goede server, kan dit al snel oplopen tot duizenden euro’s. Het vergelijken van app-hosting bedrijven kan er dan ook voor zorgen dat je veel geld bespaard. Kies hierbij wel voor een partij met een goede service. Vooral wanneer je zelf geen verstand hebt van de hosting, is het belangrijk dat je een goede service krijgt bij de server. Beoordeel dan ook meerdere bedrijven die dit aanbieden met elkaar.