Ga naar de inhoud

Wat is de waarde van bitcoin?

Wil je investeren in de Bitcoin? Dan ben je ook geinteresseerd in de waarde van de Bitcoin. Maar wat is het nou eigenlijk waard, en wat levert het je op? In dit blog vertellen we er meer over

Wat is bitcoin ook al weer?

Bitcoin is een cryptovaluta en een open-source betalingssysteem. Gebruikers kunnen op dit platform transacties met elkaar aangaan zonder dat daar een derde partij tussen hoeft te komen zoals een bank. Daarnaast zijn alle transacties beveiligd met cryptografie en opgeslagen in blokchain. Dit is een speciaal soort database. De transacties worden beveiligd en ook verwerkt door miners. Miners zijn gebruikers die hun computerkracht omzetten voor het netwerk. In ruil daarvoor krijgen zij transactiekosten en nieuwe bitcoin.

De waarde van Bitcoin

De waarde van de Bitcoin wisselt continu. Om de huidige bitcoin koers te weten, kun je het best online kijken. Op veel websites kun je op elk moment van de dag de bitcoin koers bekijken. De waarde van de Bitcoin kent veel pieken en dalen, en kan dus per dag ook erg verschillen.

De waarde van de Bitcoin in 2021

In 2021 is de waarde van de bitcoin wel voor het eerst boven de 30.000 dollar gestegen. Omgerekend is dit ongeveer 25.000 euro. Aan deze sterke opmars lijkt ook nog geen eind te komen. Na het behalen van deze mijlpaal steeg de Bitcoin al snel naar 35.000 euro. De koers stijgt ondertussen gestaag door. Goed om in de gaten te houden dus!

Het jaar van Bitcoin

Afgelopen jaar was voor de Bitcoin wel een jaar van pieken en dalen. Door de coronacrisis kelderde de waarde van de koers aanvankelijk tot 5000 dollar. Hierna steeg de prijs gestaag. Sinds oktober is de waarde al meer dan verdubbeld! Wil je Bitcoin kopen? Het is dan dus goed om te bedenken dat de koers van Bitcoin erg schommelt.