Ga naar de inhoud

Wat zijn de beste cryptocurrency van 2022?

Cryptocurrencies zijn de afgelopen jaren een ware sensatie geweest; hun adoptie is sneller gegaan dan het internet. Tegen het einde van 2025 zullen er naar verwachting wereldwijd ongeveer een miljard Bitcoin-portefeuilles zijn.  Verwacht wordt dat dit cijfer zal blijven stijgen door het wereldwijde bereik van het internet.  Niet alleen bitcoin groeit, maar ook andere crypto’s zoals Ethereum, waarvan de adoptie sinds 2019 sneller is dan die van Bitcoin. Maar wat zijn dan de beste cryptocurrency’s die je op dit moment kunt kopen?

Tip: Crypto’s vergelijken doe je hier

4 stabiele cyrptocurrency’s

Ethereum (ETH):

Ethereum is een van de populairste en stabielste cryptocurrencies, opgericht door blockchain-enthousiastelingen Joe Lubin en Vitalik Buterin (de huidige CEO van ethereum). Het is een gedecentraliseerd platform dat het mogelijk maakt om slimme contracten en gedistribueerde applicaties (dapps) te gebruiken zonder enige downtime, fraude, controle of tussenkomst van een derde partij.

Tether (USDT):

Tether is een van de eerste stabiele munten die veel populariteit heeft gewonnen vanwege zijn waarde van 1 dollar. Stablecoins zijn cryptocurrencies waarvan de marktprijs gebonden is aan een valuta of een ander extern referentiepunt, om de onvoorspelbaarheid te verminderen.

Binance Coin (BNB):

Binance munten werken als een betaalmethode voor het bedrag dat wordt gebruikt tijdens de handel met de Binance uitwisseling. Binance uitwisseling is een van de snelst groeiende cryptocurrency beurzen en handelaren hier zijn verplicht om Binance munten te gebruiken als een token, om andere cryptomunten te kopen. Als gevolg van de voortdurende handel gedaan via Binance munten, worden ze steeds populairder en sterker.

Cardano (ADA):

Cardano is een van de betaalbare cryptocurrencies die in 2015 werd gecreëerd als experiment door enkele ingenieurs, wiskundigen en cryptografen. Het won al snel aan populariteit op de markt vanwege zijn “Ouroboros proof-of-stake” aanpak, waardoor het in wezen twee blockchains kon gebruiken in plaats van één.

Investeren in crypto?

Wil je investeren in Bitcoin of andere cryptocurrency? Kijk dan eens op de site van descrypted.com!