Ga naar de inhoud

Wat zijn de voordelen van wireless earbuds?

Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van wireless earbuds. Inmiddels zijn ze dan ook niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Was het vroeger een uitzondering als iemand dopjes in zijn oren had, tegenwoordig lopen heel veel mensen met oortjes in. Niet alleen om  muziek te luisteren, maar ook om handsfree te kunnen bellen terwijl ze lopen. Wat is nou een slimme keuze? Ga je voor draadloos of niet? Wij hebben de voordelen van draadloze oordopjes voor je op een rij gezet. Zodat je niet lang hoeft na te denken over de juiste keuze voor jou!

Bewegingsvrijheid met draadloze oordoppen

Wireless earbuds geven je alle bewegingsvrijheid. Je raakt nooit meer verstrikt in het snoer of trekt met een beweging per ongeluk een dopje uit je oor. Dat is heel handig tijdens het sporten, want dan wil je je handen vrij hebben. Ook tijdens het fietsen en onderweg heeft dat voordelen. En zet je een muziekje op om in slaap te vallen ’s avonds in bed, dan wil je je gewoon kunnen omdraaien zonder in een snoer te blijven hangen. Dus als je bewegingsvrijheid wilt, dan zijn draadloze oplossingen voor jou heel interessant.

Geen gedoe met knoppen met wireless earbuds

Is de bediening op een snoer soms erg onhandig en ben je vaak aan het zoeken waar de knoppen zitten? Met de nieuwste draadloze oordopjes is dat verleden tijd. De meeste exemplaren zijn heel makkelijk te bedienen en dat geeft een hoop gebruiksgemak. De nieuwste varianten hebben een simpele touch bediening op het dopje zelf waarmee je heel eenvoudig verschillende functies kiest. Je hoeft je telefoon er niet bij te pakken. Het kan allemaal via het aanraken van de earbuds in je oor. Van telefoon opnemen, tot volume regelen en van nummer wisselen tot een pauze inlassen.

De nieuwste technieken in draadloze oortjes

De techniek gaat snel en dat zie je terug in de nieuwste wireless earbuds. Je kunt kiezen voor exemplaren met active noise cancelling waarbij je geluiden van buitenaf weg filtert, of juist voor ambient mode waarbij je ook de geluiden om je heen kunt horen. Wil je extra bas horen, of juist meer hoge tonen? Het kan allemaal met de juiste draadloze oordopjes. En waar vroeger de connectie met je telefoon nog wel eens wilde haperen, zijn nu de meeste draadloze varianten net zo betrouwbaar als de draadloze tegenhangers.

Je wireless earbuds opladen

Een punt van aandacht bij draadloze oortjes is dat je de wireless earbuds moet opladen. Als je dat vergeet heb je geen muziek. Dopjes met draad doen het altijd, daar heb je geen oplader voor nodig. En het opladen duurt even. Let bij wireless earbuds ook op hoe lang je zonder opladen naar muziek kunt luisteren. Dat verschilt enorm. Als je ze veel gebruikt, kies dan voor een lange gebruiksduur en korte oplaadtijd. Wil je geen gedoe met opladen? Je hebt varianten die je zowel zonder als met draad kunt gebruiken. Bij een lege accu sluit je gewoon het snoer weer aan.