Ga naar de inhoud

Zorg voor de juiste bescherming voor jouw telefoon

Niets is vervelender als een barst in je telefoonscherm, of nog erger, een telefoon die helemaal niet meer aan gaat. In het tijdperk waarin wij nu leven is het bijna vanzelfsprekend dat iedereen wel beschikt over een telefoon. Echter is de aanschaf van een telefoon vaak wel prijzig waardoor je er natuurlijk zuinig mee wilt omgaan. Om de levensduur van je telefoon optimaal te houden, is het erg belangrijk om te beschikken over een goede bescherming voor jouw telefoon. Een telefoon is namelijk erg kwetsbaar en kan dan ook met de minste val al beschadigd, of nog erger, defect zijn wanneer je geen bescherming hebt. In deze tekst lees je wat je moet hebben om jouw telefoon zo goed mogelijk te beschermen tegen val- en stootschade, 

Een telefoonhoesje

Het eerste item dat eigenlijk onmisbaar is voor je telefoon is het hebben van een telefoonhoesje. Door middel van een telefoonhoesje zal jij telefoon namelijk minder kans hebben op schade tijdens een val of stoot. Tegenwoordig zijn er dan ook enorm veel diverse telefoonhoesjes waardoor de keuze voor een goed hoesje die bij jou past ook wat makkelijker zal worden. Zo zijn de meest gebruikte telefoonhoesjes toch wel de backcover en bookcase. Hoewel deze twee hoesjes gewoon erg populair zijn, zijn er natuurlijk nog meer diverse modellen die wellicht beter bij jou zal passen. Bij het aanschaffen van een telefoonhoesje is het gewoon belangrijk om voor een hoesje te kiezen die voor jouw telefoon is gemaakt en wellicht ook wat hoger in kwaliteit is. Je hebt in principe voor elke model wel een passend telefoonhoesje, zo heb je ook een iphone 12 hoesje en Samsung galaxy S21 Ultra hoesje, echt voor alle telefoons! Het is dan ook sterk aan te raden om te allen tijde een telefoonhoesje te gebruiken. Hoe zuinig je ook met je telefoon omgaat, het kan namelijk altijd gebeuren dat iemand je per ongeluk aanstoot waardoor je telefoon valt en deze meteen schade oploopt. Bovendien is het hebben van een telefoonhoesje niet storend voor de meeste. 

De screenprotector

Hoewel erg veel telefoonhoesje net met de kaders over het scherm vallen, is het toch aan te raden om ook een screenprotector op je scherm te hebben. Een screenprotector is een plastic of glazen plaatje die je over je scherm heen plakt. Hierdoor zullen krasjes en eventuele barsten eerst worden opgevangen door je screenprotector. Wel kan het bij een enorm harde klap voorkomen dat door de dreun ook je echte scherm een barst heeft opgelopen. Over het algemeen is een screenprotector erg sterk en kan die ook zeker wat hebben waardoor je telefoon onbeschadigd blijft.